Ontwikkelen met gevoel

LAAN VOOR GROEI

Tamara van lanen

 

professioneel en persoonlijk

 

Verbindingen leggen tussen jou en mij, tussen gevoel en verstand, tussen verlangen en ontwikkeling is mijn kracht. En maakt mij blij.

 

Als kind was ik al creatief en levenslustig, en ook prestatiegericht en soms angstig. De combi hiervan maakte dat ik allerlei manieren vond om als kleuter weg te lopen van school. Weglopen doe ik allang niet meer. Angst is een prachtige emotie voor groei. Ik ben dol op ontwikkeling, en zie het als een reis, van ontdekken, geraakt worden en groeien; zowel professioneel als persoonlijk.

 

Ik schrik niet snel van een vraag of een thema. Of je nu effectiever wil zijn in je werk of te maken hebt gehad met een trauma. Ik zie je als mens. In mijn persoonlijk leven reis ik ook graag; letterlijk en figuurlijk. Wandelend; alleen of samen. Of juist stilzittend op een kussentje in een zen retraite. Mijn leven met mijn man, drie leuke jongvolwassen dochters en onze grijs wordende labrador, houden me fris en met beiden voeten aan de grond. Daar zit nooit een saaie dag tussen. En niets is zo lekker als liggen in mijn hangmat met een fijn boek en een kop earl grey thee met een wolkje melk.

 

Werken doe ik graag en vanuit mijn hart. Ik vind het een voorrecht om een tijd mee te mogen lopen met mensen die weer in ontwikkeling willen komen. Ik begeleid je liefdevol, ben open en schroom niet je onverschrokken eerlijk te benaderen. Altijd met het doel dat jij jezelf beter leert kennen en weer zelf verder kan. In jouw tempo en op jouw manier, met respect en een vleugje humor. Ik houd van praktisch, concreet en helder.

 

Haptonomie is in mijn persoonlijk leven van grote waarde geweest. Ik leerde hoe ik als persoon met een gevoelige bedrading, en als moeder in een niet doorsnee gezin, de regie kan nemen. En wat mijn balans is. Het maakte me authentieker, sterker en gelukkig. Ontwikkelen vanuit gevoel en je kracht bracht mij zoveel, dat ik besloot de opleiding tot haptotherapeut aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie te gaan volgen. 

 

Op de werkvloer bleek wat ik leerde ook een verschil te maken. Zowel voor mezelf, als voor anderen. Ik werkte ruim 20 jaar aan groei en ontwikkeling van mensen en organisaties in het publieke domein. Als teamcoach, adviseur en met een uitstap in het management. Ik geloof dat geen opgave onmogelijk is, als je elkaar vindt en echt met elkaar verbindt. Zo realiseer je op een natuurlijke manier mooie resultaten. 

 

Ik houd van uitdaging; en blijf me voortdurend ook zelf ontwikkelen. Afgestudeerd als planoloog, met kennis van sociale psychologie, ontwikkelde ik me o.a. in ervaringsgericht werken. In omgaan met angst en trauma's. Daarnaast houd ik ervan om kennis over haptonomie met elkaar te verbinden in woord en beeld. En schrijf ik artikelen. 

 

Je kan mij vinden in mijn praktijk in Berlicum, aan de Apollostraat 12a of bij jou op de werkvloer. Daarnaast werk ik voor Huis van Jonathan in Den Bosch www.huisvanjonathan.nl

 

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en loopt graag samen met je op in jouw Laan voor Groei. Zie ik je daar?

 

Na een heftige thuissituatie begon ik last te krijgen van gevoel en verstand dat niet meer met elkaar in verbinding stond. Het vertrouwen in mijn eigen gevoel was weg. Ik was bezig alles verstandelijk te benaderen en te blijven hangen in mijn hoofd rondom grote levenskeuzes.

 

Tamara heeft op een hele prettige, laagdrempelige en open manier me meegenomen in de wereld van haptonomie die mij onbekend was. Ik heb me tijdens de haptonomie sessies altijd veilig gevoeld en door Tamara haar benadering me durven openstellen en emoties toe kunnen laten wanneer die soms totaal onverwacht boven kwamen.

 

Vrijwel elke sessie had naderhand nog zijn effect, zette me aan het denken en bracht zaken in beweging bij mezelf. Tamara heeft me weten terug te brengen naar mijn gevoel en geleerd meer in het hier-en-nu bezig te zijn en te voelen wat er om me heen gebeurt. Ik voel me nu rustiger en bewuster in situaties, niet alleen privé, maar ook in werk gerelateerde zaken.

 

(ervaring haptotherapie)

ervaringen

Al bij het intakegesprek voelde ik vertrouwen en rust in het contact met Tamara. Tijdens de sessies werd dat alleen maar sterker. Ik kreeg handvatten aangereikt, waarmee ik met mezelf aan de slag kon. Heel leerzaam. Goede gesprekken, diepgang en aandacht hebben mij veel gebracht.

 

(ervaring haptotherapie)

Wat zo fijn is, is dat Tamara de ander echt ziet. Ik heb dat in ieder geval ook zo ervaren en onze soms korte gesprekjes hebben mij op weg geholpen of een hand in de rug geboden in een voor mij lastige periode op het werk.

 

(ervaring teambegeleiding, in-company)

Bij Tamara had ik direct een veilig, vertrouwd gevoel. Ze heeft een niet-oordelende houding, stelt de juiste vragen en creëert een prettige sfeer waarin ruimte is om te laten zijn wat er op dat moment is. Door de fijne sessies met Tamara en veel te oefenen in het dagelijks leven heb ik mooie stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling.

 

Tijdens de sessies ontdekte ik dat ik makkelijk in contact ga met anderen, maar niet altijd in contact sta met mezelf. Samen met Tamara zijn we hier naar gaan kijken. Tamara hield me geregeld een spiegel voor, we hebben veel geoefend samen met werkvormen die mij mooie inzichten gaven en ze reikte me na iedere sessie handvatten aan om mee te oefenen. Hierdoor he bik mooie inzichten gekregen van Tamara en lukt het me steeds beter om eerste echt met mezelf in verbinding te gaan, voordat ik bij de ander in verbinding ga. Dit alles doet Tamara op een constructieve manier, waarin ze je meeneemt in de stappen die ze hierin zet.

 

Na afloop van de sessies voelde ik me in balans en meer gegrond. Ik heb mooie stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling, het heeft een positieve invloed op mijn zelfvertrouwen en deze ontwikkeling gaat door nadat ik de sessies met Tamara heb afgerond.

Tamara voelt goed aan wat iemand nodig heeft in het moment, ze heeft me nog dichter naar mijn gevoel gebracht en heeft me inzichten gegeven waar ik me niet van bewust was, dit heeft me enorm geholpen.

 

(ervaring haptotherapie)