Ontwikkelen met gevoel

LAAN VOOR GROEI

WERKWIJZE

 

Individuele haptotherapie

 

Aanmelding: 

 

Je hebt geen verwijzing nodig voor haptotherapie. Je kan rechtstreeks contact met mij opnemen. Het kan ook zijn dat je psycholoog, huisarts, de ggz-praktijk ondersteuner, fysiotherapeut, bedrijfsarts of iemand anders je adviseert te komen. Als jij het fijn vindt, en daar toestemming voor geeft, kan de begeleiding in samenwerking worden uitgevoerd. 

Opbouw begeleiding:

 

De eerste keer, de intake, maken we kennis en verkennen we samen wie jij bent, en wat maakt dat jij op dit moment in je leven hulp nodig hebt. Je kan ervaren wat haptotherapie is en verkennen of wij een klik hebben. Als we er allebei een goed gevoel bij hebben, kunnen we het proces voor haptotherapie starten.

 

In de volgende afspraken gaan we meteen concreet aan de slag; samen in gesprek, ervaren en betekenis geven. Deze eerste fase geeft in veel gevallen al inzicht, waarmee je meteen aan de slag kunt. We bepalen samen jouw doelen voor de begeleiding en op basis daarvan is een inschatting te maken van het aantal sessies dat je nodig hebt. 

 

De afspraken worden in overleg ingepland. Waarbij regelmaat in het begin helpt om het proces op gang te brengen, maar er vaak ook al snel wat weken tussen de afspraken kunnen zitten. Je zult merken dat, wat je ervaart in de sessie, je vaak ook meeneemt in je dagelijks leven en de ontwikkeling daarin verder gaat.

 

Een afspraak duurt ongeveer een uur. In de sessies werk ik met gesprek, ervaringen in de ruimte en op de behandelbank. Dit is afhankelijk van wat er op dat moment bij jouw speelt en wat het doel is waaraan je werkt. Elke sessie is maatwerk, en toegespitst op jou en wat jij nodig hebt. In de verschillende onderdelen leer je jezelf voelen, waar liggen jouw grenzen? Waarom doe je zoals je doet, Welk effect heeft dat in de relatie met anderen. Je leert je behoeften en je kracht kennen en toepassen. Vaak ontdek je nieuwe mogelijkheden en ga je ervaren dat je keuzes hebt. Door het oefenen ontstaat vertrouwen en vind je jouw evenwicht weer terug.

 

Tussentijds evalueren we hoe het gaat en stellen we bij als dat nodig is. Als je zelf weer op weg kunt, ronden we af. 

 

Verzetten afspraak

 

Afmelden of verplaatsen van een afspraak is kosteloos tot 24 uur van tevoren. Bij latere annulering worden de kosten in rekening gebracht.

 

HAPTONOMISCHE COACHING & BEGELEIDING 

 

Is je hulpvraag voor je jezelf meer werk gerelateerd, dan is haptonomische individuele coaching geschikt. Wil je samen met je team of organisatie ontwikkelen, dan ga ik graag in gesprek wat ik voor jullie kan betekenen. 

Tarief en vergoedingen (particulier):

 

Haptotherapie (particulier):

De kosten voor een intake zijn €55 (BTW vrij), vervolg afspraken kosten€89 (BTW vrij). Je krijgt maandelijks per mail een factuur toegestuurd. Ik ben geregistreerd GZ-haptotherapeut bij de beroepsvereniging voor Haptotherapeuten (VVH). Veel zorgverzekeringen vergoeden een deel van de kosten vanuit de aanvullende verzekering voor GZ-geregistreerde haptotherapeuten.

 

Vraag je verzekeraar of je of je hiervoor in aanmerking komt. Mijn VVH nummer is: A878, mijn zorgverleners AGB code is 90116526, de AGB code voor de praktijk is 90092919. Voor een overzicht van de verzekeraars en vergoedingen, klik op deze LINK.

Tarief voor bedrijven (Coaching):

 

Sommige werkgevers willen betalen voor haptotherapie. De effecten van haptotherapie werken niet alleen door in je persoonlijk leven, meer vitaliteit neem je ook mee naar je werk. Ga de mogelijkheden op je werk (bv. vanuit een persoonlijk ontwikkelbudget, P&O, je manager of de via de bedrijfsarts) na.

 

Het tarief voor individuele coaching vanuit bedrijven is 125 euro (excl. BTW) per sessie van ongeveer een uur. Ik kan een offerte voor het totale traject maken. Voor training en coaching van teams of in-company wordt een offerte op maat gemaakt.

 

Privacy & Kwaliteitswaarborg

 

Ik werk conform de wet AVG. Lees HIER mijn privacy verklaring, kwaliteitseisen en klachtenregeling.